Menu

Sluit

Reserveer een kamer Reserveer een tafel

Ontdek Zeeland tijdens je verblijf in Hotel Opium

Wemeldinge

Het dorp Wemeldinge, of zoals wij in Zeeland zeggen ‘Weumelinguh’, ligt aan de Oosterschelde op het eiland Zuid-Beveland. Het pittoreske dorp heeft een rijke historie. De dorpsstraat met maar liefst 148 leilindes was vroeger het centrale hart van het dorp. De ambachten zijn verhuisd, maar de nostalgie van de monumentale panden is bewaard gebleven.

De Maartenskerk staat op een Vliedberg, de toren stamt uit de 14e en het schip en koor uit de 15e eeuw. Een Vliedberg is een heuvel waarop in de 12e tot 14e eeuw een toren op werd gebouwd ter verdediging van het gebied. Ten oosten van de kerk ligt nog een vliedberg, deze is 12 meter hoog en daarmee de hoogste van Zeeland.

Jachthaven Wemeldinge

De jachthaven in hartje Wemeldinge is een heerlijke plek aan het water. Gelegen centraal tussen het Markiezaatsmeer en het Veerse meer, is het een geliefde plek voor passanten om even een tussenstop te maken. Zowel in de haven als in de nabij gelegen winkelstraat liggen diverse restaurants en terrasjes om even van het uitzicht te genieten. Wil je zelf een boot huren, neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Nationaal Park Oosterschelde

Nationaal Park Oosterschelde is het grootste natuurpark in Nederland. Het park staat via de stormvloedkering in open verbinding met de Noordzee waardoor dagelijks wel 800 miljard liter zout water het natuurgebied instroomt. De zandplaten die bij vloed onder water staan, vallen bij eb weer droog en zijn dan een geliefd rustpunt voor de zeehonden.

De dagelijkse stroming van het zoute water zorgt voor een fascinerende onderwaterwereld met een kleurrijk rif en diversiteit aan zeedieren zoals garnalen, kreeften, krabben, platvissen en vele, vele andere prachtige dieren.

Zoals we ze in Zeeland zeggen: “de Oosterschelde is een thuis, een kraamkamer en wegrestaurant tegelijk”!

Zeehonden en bruinvissen spotten

Bij laag water liggen de zeehonden als het even kan heerlijk te zonnen op de zandbanken. De zeehonden houden van rust en vinden het niet erg om gefotografeerd te worden. Maar zodra in de zomer de jongen zijn geboren zijn ze wel gehecht aan hun privacy.

In de Oosterschelde leven ook bruinvissen die het beste te spotten zijn als ze even boven water komen om te ademen. De bruinvissen kunnen wel 1,5 meter lang worden en leven in kleine groepen. In tegenstelling tot de dolfijnen springen ze niet boven het water uit, dus een goede verrekijker is gewenst om ze te kunnen spotten.